Behandelingen

IMPLANTOLOGIE

Het moeten missen van eigen tanden en kiezen is voor veel mensen een groot probleem.

Of het verlies nu veroorzaakt wordt door een ongeval of aantasting van tanden of tandvlees, eigenlijk wil iedereen maar een ding: herstel van functie en esthetiek.

De problemen van een kunstgebit zijn algemeen bekend. Door het ontbreken van tanden en kiezen zal de kaak gaan slinken, waardoor het kunstgebit los gaat zitten. Problemen met kauwen, spraak en esthetiek zijn redenen voor een mindere kwaliteit van leven. Voor veel mensen, waarbij een of meerdere tanden en kiezen ontbreken en vooral voor degenen, die tandeloos zijn, is een kroon of brugconstructie op implantaten of een prima vastklikkend kunstgebit een geweldige oplossing.

Een implantaat is een titanium schroefje, dat de tandwortel vervangt. Titanium is een weefselvriendelijk materiaal; kaakbot en tandvlees groeien er tegenaan en kent vele toepassingen in de moderne geneeskunde voor onder andere kunstheup, kunstknie en pacemaker.

Hebt u vragen? Lees de veelgestelde vragen over implantaten.

Klikgebit

Een loszittend kunstgebit is een dagelijks terugkerend ongemak. Vooral in de onderkaak is er weinig steun voor een goede prothese, maar ook in de bovenkaak kunnen implantaten een tekort aan houvast oplossen. Met implantaten kan het kunstgebit vastklikken en is goed kauwen weer mogelijk.

Met een klikgebit is een betere esthetiek mogelijk, omdat de lippen en wangen beter ondersteund kunnen worden. De gehemelteplaat van het kunstgebit kan vaak weggelaten worden, als er implantaten geplaatst zijn. Dit komt de smaak ten goede.

overzicht-prothese-op-implantaat

All on 4

Geeft u de voorkeur aan een niet uitneembare prothese, dan is een All on 4  geschroefd op implantaten, dé oplossing!Een All on 4 is vastgeschroefd en kunt u zelf niet uitnemen. Ook is er geen bedekking van het gehemelte meer. All on 4 geeft u het gevoel van eigen tanden weer terug.

original_upper_all_on_4-400x313download (1)

Kroon op implantaat

Ter vervanging van een ontbrekende tand of kies kan er een implantaat geplaatst worden, als de kaak volgroeid is, het tandvlees gezond is en er voldoende kaakbot is. Indien er te weinig kaakbot aanwezig is, kan de kaak verhoogd of verbreed worden. Een groot voordeel van een implantaat met een kroon is, dat er geen tandmateriaal weggeslepen hoeft te worden voor een brug.

overzicht-kroon-op-implantaat

METEEN DOOR

Als een tand of kies niet meer te behouden is,  kan vaak het meteen door behandelconcept toegepast worden. Er wordt in dezelfde behandeling direct na het trekken van de tand of kies door de implantoloog een implantaat geplaatst met een tijdelijke kroon van composiet (witte vulling).

Later, na vastgroeien van het implantaat, wordt de tijdelijke kroon vervangen door een definitieve kroon van keramiek (porselein).

Als patiënt kunt u “meteen door” met uw dagelijks leven. Uit onderzoek is gebleken, dat door direct een implantaat te plaatsen na het verwijderen van de tand, het kaakbot behouden blijft.

Onze praktijk is een gespecialiseerd Meteen door behandelcentrum. Lees meer op meteendoor.nu

Brug op implantaten

Dit wordt toegepast, als er meerdere tanden of kiezen missen. Het dragen van een plaatje of frameprothese wordt vaak als hinderlijk ervaren. Implantaten zijn dan een aantrekkelijk alternatief.

3114033_orig

REGULIERE TANDHEELKUNDIGE ZORG

In onze praktijk staat mondgezondheid voorop. Gezonde tanden en tandvlees zorgen zijn belangrijk voor de algemene gezondheid en welbevinden. Periodieke controle speelt daarin een belangrijke rol.

Wij beschikken over moderne apparatuur zoals een mondscanner, waardoor happen voor kronen niet meer nodig is en de pasvorm van kronen zeer nauwkeurig wordt. Voor het maken van röntgenfoto’s  is er digitale röntgenapparatuur met een zo beperkt mogelijke stralingsbelasting.

De CT-scan in onze kliniek maakt alleen opnames van de kaken en niet van de gehele schedel. Zo kan er optimale diagnostiek gedaan worden met geringe stralingsbelasting.

De moderne tandheelkunde biedt vele behandelingsmogelijkheden. Comfort voor onze patiënten staat voorop en daarnaast maken we alleen gebruik van wetenschappelijk bewezen technieken en materialen.

KRONEN EN BRUGGEN

Met de keramische materialen van tegenwoordig kunnen beschadigde tanden en kiezen heel natuurgetrouw hersteld worden. Wij beschikken over een mondscanner. Hierdoor is afdruknemen (happen) overbodig geworden. De scanner biedt naast veel meer comfort aan onze patiënten ook een veel hogere nauwkeurigheid.

Cerec

CEREC KRONEN EN BRUGGEN

Al jaren maken wij gebruik van een mondscanner, zodat happen voor een kroon of brug niet meer nodig is. Sinds februari 2015 beschikken wij over de ultramoderne mondscanner Omnicam en kunnen wij kronen en bruggen in ons eigen laboratorium maken met het CEREC systeem.

CEREC

De tandarts slijpt de tand of kies in de juist vorm. Vervolgens wordt er een scan van uw mond gemaakt en op de computer verschijnt het 3-D beeld van uw gebitssituatie. Met behulp van de CEREC software ontwerpt de tandarts een natuurgetrouwe kroon of brug. Het ontwerp wordt draadloos doorgestuurd naar de CEREC freesmachine in ons laboratorium. Uit een blokje keramiek (porselein) wordt de kroon of brug geslepen. Dit duurt ongeveer 10-50 minuten. Tenslotte gaat de kroon of brug in de porseleinoven en na 45 minuten is deze klaar om in de mond geplaatst te worden.

De voordelen op een rij:

 • Klaar terwijl u wacht (indien vooraf afgesproken)
 • Geen noodkroon nodig
 • Zeer nauwkeurig
 • Natuurgetrouw
 • Weefsel besparend
 • Zeer esthetisch
 • Sterke kronen en bruggen
 • Milieuvriendelijk
 • “Happen” is niet meer nodig
 • Prijs is gelijk aan traditionele kronen en bruggen
Cerec-300x201

ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE

Met composiet (witte vulling) en porselein zijn er zeel veel mogelijkheden om tot een fraai esthetisch resultaat te komen. Bent u ontevreden over de kleur en vorm van uw tanden? Maak een afspraak voor een intake gesprek om te bekijken wat de moderne tandheelkunde voor u kan betekenen.

Airaligner

ORTHODONTIE

In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van AIR ALIGNER. Dit is een methode om met een “onzichtbare beugel” gebitscorrecties uit te voeren.

Met de transparante airaligners kan gebitscorrectie nauwelijks zichtbaar worden uitgevoerd. De op maat gemaakte beugels worden elke 2 weken  vervangen door een nieuwe set. De gladde beugels sluiten goed op de tanden aan, zonder storende haakjes of draden. Bovendien zijn ze uitneembaar, zodat tandenpoetsen eenvoudig blijft.

De kosten van een behandeling met airaligner zijn afhankelijk van de stand van de tanden en de tijd, die er nodig is om tot het gewenste resultaat te komen. Tijdens het eerste consult wordt de benodigde informatie verzameld, zodat er een behandelplan en kostenbegroting kan worden gemaakt.

De voordelen op een rij:

 • pijnloos
 • nagenoeg onzichtbare beugel
 • op maat gemaakt
 • eenvoudig uitneembaar
 • makkelijk schoon te houden
 • vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk.

Tandarts Koster is Air aligner gecertificeerd.

Gewoon gaaf

GEWOON GAAF

Gewoon Gaaf is een preventief programma voor alle kinderen tot 18 jaar. Het is een initiatief wat gesteund wordt door de zorgverzekeraar.

Deelname hieraan houdt in dat er, naast de halfjaarlijkse controles, preventieve zorg beschikbaar is. Dit kan poetstinstuctie en controle zijn. Handig voor kinderen, die graag zelf aan de slag willen met poetsen of waarbij het poetsen juist moeizaam gaat, bijvoorbeeld bij kinderen met een beugel. Vaak zien we, dat het poetsen goed gaat, maar sommige plekken wat extra aandacht nodig hebben.

Ook het aanbrengen van een sealing, dat is een beschermend laagje in diepe groeven van kiezen, en fluorideapplicatie zijn mogelijkheden, die we hebben om samen de mond van uw kind zo gezond mogelijk te houden en zodoende problemen nu en in de toekomst te voorkomen.

Deelname is gratis, omdat er volledige vergoeding vanuit de basisverzekering plaatsvindt.

Graag nodigen wij uw zoon of dochter uit om een afspraak met een van onze preventie-assistentes te maken.

Tandartstarieven

Bij grotere (duurdere) behandelingen wordt er voorafgaand een begroting gemaakt, zodat duidelijk is wat de kosten zijn.

Een overzicht van de meest voorkomende tandtechnische tarieven vindt u hieronder.